Yayla çorbası tarifi.Yayla çorbası yapımı.
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 lt su (pirinçleri kaynatmak için)
ÜZERİNE SOS İÇİN;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- 1 çay bardağı pirinçi ve sıvı yağı tencereye alıp, suyu üzerine koyup orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra bir kapa yoğurdu koyup çırpın.
- Üzerine yumurtayı ekleyip tekrar iyice çırpalım ve son olarak 2 yemek kaşığı unu ilave edip güzelce hiç topak kalmayacak kadar çırpalım.
- Pişen pirinçin suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş yoğurtlu terbiyemizin içine karıştıralım .
- Yoğurdu pirinçlerin üzerine döküp iyice karıştıralım, eğer suyu az gelirse göz kararı su ekleyebilirsiniz.
- Son olarak tuzu da ekleyip karıştıralım .
- Çorbamız pişince altını kısıp 15- 20 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım .
- Çorbayı bir kaseye alıp üzerine sıvı yağda kızarttığımız naneli sosu gezdirip servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder