Tavuklu şehriye çorbası
Malzemeler:
2 bütün tavuk butu (500 gram kadar),
1 çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı salça
Su (1 litre kadar, bildiğiniz su)
Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane (hepsinden 1 çay kaşığı kadar)
Yarım adet limon
Az maydanoz (süs olsun diye)
Yapılışı:
Butları bir tencereye koyup suyu ekleyerek kaynatın. Suyu kettle’da ısıtıp koyarsanız daha iyi olur. Bir saat kadar kaynattıktan sonra çatalı butlara batırın, etler yumuşak ve kolay ayrılır durumdaysa tavuklarımız pişmiş demektir. Butları ve suyu (artık ona tavuk suyu diyeceğiz), başka bir kaba alın. Bir çatalla etleri ayıklayın ve bir tabağa koyun. Yağı ve salçayı tencereye koyup kızdırın, ardından tavuk etlerini atıp biraz soteleyin (yani pişirin). Şehriyeleri, tavuk suyunu ve karabiber, tuz ile pul biber ve kuru naneyi ekleyip arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Pişmeden önce limonu sıkın, tencerenin kapağı hep hafif aralık olacak, unutmayın.
2 bütün tavuk butu (500 gram kadar),
1 çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı salça
Su (1 litre kadar, bildiğiniz su)
Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane (hepsinden 1 çay kaşığı kadar)
Yarım adet limon
Az maydanoz (süs olsun diye)
Yapılışı:
Butları bir tencereye koyup suyu ekleyerek kaynatın. Suyu kettle’da ısıtıp koyarsanız daha iyi olur. Bir saat kadar kaynattıktan sonra çatalı butlara batırın, etler yumuşak ve kolay ayrılır durumdaysa tavuklarımız pişmiş demektir. Butları ve suyu (artık ona tavuk suyu diyeceğiz), başka bir kaba alın. Bir çatalla etleri ayıklayın ve bir tabağa koyun. Yağı ve salçayı tencereye koyup kızdırın, ardından tavuk etlerini atıp biraz soteleyin (yani pişirin). Şehriyeleri, tavuk suyunu ve karabiber, tuz ile pul biber ve kuru naneyi ekleyip arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Pişmeden önce limonu sıkın, tencerenin kapağı hep hafif aralık olacak, unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder