Kıyma kavurma tarifi
Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)3 adet orta boy sivri biber2 adet orta boy kırmızı biber2 adet orta boy soğan3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1/2 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı şeker1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kıyma Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Baharatların seviyesini damak tadınıza göre farklılaştırıp, değiştirebilirsiniz.
Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
Bir tavaya yağı alın ve ısıtın. İçerisine küp doğranmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından biberleri, sarımsağı ve salçayı ekleyerek karıştırın.
Ağzını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
Ardından kapağı açın ve içerisine baharatları ilave edip karıştırın.
Kıyma kavurma hazır, ocaktan alıp dilerseniz maydanoz dilerseniz fesleğen doğrayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder