Köfteli Çorba Tarifi
Soğuk havalarla baş etmenin en besleyici yollarından biri kase kase içilen çorbalar. Köfteli çorba tarifi de un çorbasını andıran arzuya göre haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve erişte çeşitleriyle çeşnilendirilebilen içerisinde mini mini köftelerin yer aldığı bir çorba çeşidi. Baharatlar, kırık pirinç ya da bulgur ilavesiyle hazırlanan köfte harcı minik toplara ayrılıp köfte formunu alıyor. Bir tarafta kuru soğan kavruluyor, arzuya göre salça ekleniyor. Sıcak su ilavesiyle tıngır mıngır kaynıyor. Unlanmış köfteler eklenip kaynar suda pişmeye bırakılıyor. Erişte, kesme makarna ya da önceden haşlanmış bakliyat gibi güzellikler bu aşamada katılıyor. Terbiye karışımı hazırlanıyor.Tüm bu uğraşlar sonunda kıvamını alıp toz kırmızı biberli sosuna kavuşan köfteli çorba sıcağı sıcağına servis edilip lıkır lıkır içiliyor.Köfteli çorbayı siz nasıl hazırlıyorsunuz mutfağınızda? Kullandığınız farklı bir teknik ya da baharat karışımı var mı örneğin? Yorum olarak yazın bize.Devamını Oku
KAÇ
KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
30 dakika
Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 adet orta boy kuru soğan6 su bardağı sıcak su1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)1 çay kaşığı tuzKöftesi için:300 gram az yağlı kıyma2 yemek kaşığı kırık pirinç1 yemek kaşığı un1 çay kaşığı pul biber1/4 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiberSosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı toz kırmızı biberTerbiyesi için:1 adet yumurta4 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı un
Köfteli Çorba Tarifinin Püf Noktası
Kesme makarna kullandığınız takdirde terbiye karışımında kullandığınız un miktarını yarı yarıya azaltın, arzuya göre haşlanmış yeşil mercimek de katın.Kırık pirinç kullanmadan da çorbaya ekleyeceğiniz köfteleri hazırlayabilirsiniz.
Köfteli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.
Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.
Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.
Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.
Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder