Islak kek yapımı. Islak kek tarifi.
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sos için malzemeler
- 1. 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Önce yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpırıyoruz.
- Ardından sıvı malzemelerimizi ve kakaomuzu ekleyip tekrar çırpırıyoruz.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyamızı da ekledikten sonra harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
- Harcımızı yağladığımız fırın tepsimize yada borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180°derece fırınımıza atıyoruz.
- Kekimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve çırpıcı yardımıyla.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Kekimiz oldumu diye kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz.
- Kekimiz olunca dilimleyip 10 dakika sonra sosumuzu kekimizin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz iyice soğuktan sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder