Islak kek yapımı. Islak kek tarifi.

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Sos için malzemeler
  • 1. 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpırıyoruz.
  2. Ardından sıvı malzemelerimizi ve kakaomuzu ekleyip tekrar çırpırıyoruz.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilyamızı da ekledikten sonra harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
  4. Harcımızı yağladığımız fırın tepsimize yada borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180°derece fırınımıza atıyoruz.
  5. Kekimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve çırpıcı yardımıyla.
  6. Kaynayana kadar karıştırıyoruz bir kere kaynayınca altını kapatıyoruz.
  7. Kekimiz oldumu diye kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz.
  8. Kekimiz olunca dilimleyip 10 dakika sonra sosumuzu kekimizin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz iyice soğuktan sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benzin-Mazot/Motorin deposuna şeker atmak.

Forged(dövme) piston nedir? Forged piston nasıl üretilir?

Frene basınca otomobilin sağa ya da sola çekmesi.