Çıtır börek tarifi. Patatesli çıtır börek tarifi.

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için:
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz(isteğe göre değişebilir)
  • 1 çay bardağına yakın süt
  • 1,5 çay bardağına yakın su
İç harcı için:
  • 3 adet rendelenmiş patates
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Küp küp doğranmış kaşar peyniri
Üzerine sürmek için:
  • Hazırlamış olduğumuz sos
  • Susam 
  • Çörek otu

Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

Kahvaltıya, ikramlığa yakışır leziz çıtır börek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz çok beğendik eminim sizde beğeneceksiniz. Hemen geçiyorum tarife. ☺
  1. Öncelikle bir tencereye sıvı yağ ekleyelim. Yemeklik minik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ve rendenin küçük gözüyle rendelediğimiz patatesleri tenceremize ekleyip kavuralım.
  2. Kavrulan patatese tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatalım. Böreğimizin sosunu hazırlayalım.
  3. Yufkayı düz bir zemine açalım her tarafına sosumuzdan sürelim ve üzerine tekrar dikkatlice düzgün bir yufka serelim tekrar sosumuzdan sürelim.
  4. Bıçakla önce dört parçaya daha sonra böldüğümüz dört parçanın birini 3’e veya 4 parçaya keselim. İç harcımızdan ekleyip üzerine bir parça kaşar ekleyip güzelce saralım.
  5. Sarmış olduğumuz börekleri tepsimize yerleştirip sosumuzdan sürelim 200 dereceye ayarladığımız fırına verelim. Altı kızarana kadar fırında pişirelim. Çıtır böreklerimiz afiyetle yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benzin-Mazot/Motorin deposuna şeker atmak.

Forged(dövme) piston nedir? Forged piston nasıl üretilir?

Frene basınca otomobilin sağa ya da sola çekmesi.