Ağlayan kek tarifi. Ağlayan kek yapımı.
Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 yumurta
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Islatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
Arası için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
- Hindistan cevizi damla çikolata
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri kaba alıp şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
- Sonra diğer sıvı malzemeleri de kaba alıp iyice karıştırıp sonra kakao un vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın sonra ya borcama ya da baklava tepsisini yağlayıp kek harcını döküp bir kaç sefer yere hafiften vuralım.
- Sonra da 200°derecede 20-25 dakika kontrolü bir şekilde pişirin.
- Kek pişerken bi yandan da sosumuzu yapmaya başlıyoruz.
- Bütün sos malzemelerini sos tenceremize alıp ocağa almadan iyice karıştırın.
- Sonra ocağın altını açalım hiç durmadan karıştıralım ki yanmasın fokurdayınca vanilya ve tereyağını da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Sosumuz bir kenarda dursun ama arada bir karıştıralım ki kabuk tutmasın.
- Sonra pişen kekimizi çıkarıp 7 dakika sonra ıslatmak için yaptığımız süt ile her yerine gelecek şekilde ıslatıp bir kenara bırakıp krem şantiyi de yapıp kekimiz soğuyunca krem şantiyi kekin üzerine her yerine gelecek şekilde kaplıyoruz.
- Sonra da sosumuzu döküp her yerine gelecek şekilde kaplıyoruz.
- Hindistan cevizi ve damla çikolata ile süsleyip 1 gün dinlendirelim sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder